Veilig werken met kinderen.
Winkelwagen

Corona update

Update 19 november 2020

 

Incase praktijklessen blijven doorgang vinden

De aankondigingen die De Rijksoverheid deed op 17 november, hebben geen invloed op het corona-beleid van Incase, zoals toegelicht in de vorige update op 4 november. We blijven onze praktijklessen dus onveranderd geven, veilig en volledig volgens de richtlijnen van het RIVM.
Update 4 november 2020

 

De Rijksoverheid heeft weer nieuwe corona maatregelen bekendgemaakt, die op 4 november om 22:00 ingaan.

Incase blijft onveranderd cursussen geven. Ook nadat de aangescherpte corona maatregelen in werking gaan, blijven we op dezelfde veilige manier trainen. Het onderwijs dat wij verzorgen is voor bedrijven noodzakelijk om aan de Arbowet te blijven voldoen. Met onze cursussen vallen we binnen de uitzonderingsregel, omdat onze trainingen van cruciaal belang en verplicht zijn voor de veiligheid op de werkvloer. Hierover hebben we overleg gevoerd met instanties, waaronder de Branchevereniging Bedrijfshulpverlening Nederland.

We doen er alles aan om onze cursussen door te laten gaan en leven hierbij vanzelfsprekend strikt de richtlijnen van het RIVM na. Mogelijk zal een aantal geplande cursussen toch worden geannuleerd, i.v.m. het sluiten van enkele trainingslocaties. Hierover informeren we onze cursisten persoonlijk.
Woensdag 14 oktober
 
 

Veiligheid voorop tijdens aangepaste praktijktrainingen 
Op 13 oktober kondigde de Rijksoverheid nieuwe corona maatregelen aan (een gedeeltelijke lockdown). Gelukkig mogen we onze praktijktrainingen blijven geven. Uiteraard hebben we alle mogelijke maatregelen getroffen om de veiligheid te garanderen. 

Aanpassingen voor veilige trainingen 
De veiligheid van onze cursisten en instructeurs is ons hoogste goed! Onze trainingen zijn dan ook volledig aangepast volgens de richtlijnen van het RIVM.  

Een greep uit de aanpassingen: 

  • De ruime trainingslocaties zijn goed geventileerd en ingericht op 1,5 meter afstand
  • Cursisten oefenen niet op elkaar en beademingsoefeningen zijn aangepast. Als het toch nodig is, werken we met nieuwe ‘longen’ 
  • De materialen waarmee wordt gewerkt zijn gedesinfecteerd of nieuw 
  • Mondkapjes worden gedragen bij lopen in het pand

Eigen keuze 
De trainingen worden dus op een veilige wijze gegeven. Toch begrijpen we dat we in deze tijd waarin het virus snel om zich heen slaat flexibel moeten zijn. We respecteren de wensen van onze klanten en cursisten. Is er dus de wens om medewerkers een geplande training liever niet te laten volgen gedurende de gedeeltelijke lockdown (tussen 15 oktober en 15 november)? Laat het ons dan weten, zodat we de training kosteloos kunnen annuleren of verplaatsen. 
Neem contact op

Lees  meer over de Gedeeltelijke lockdown op de website van De Rijksoverheid28 september 2020: update

Na de landelijke persconferentie van 28 september willen we je informeren over de invloed van de afgekondigde maatregelen voor de praktijktrainingen van Incase.

De Rijksoverheid heeft aangegeven dat voor training en kinderopvanglocaties een uitzondering geldt. Je kan dit nalezen onder het kopje ‘uitzonderingen’ op:

Lees  meer over de Gedeeltelijke lockdown op de website van De Rijksoverheid 

De praktijktraining van Incase kan daarom door blijven gaan. Naast de huidige maatregelen voeren we een aantal aanvullende maatregelen door om de veiligheid te blijven garanderen:

  • We verzoeken alle cursisten een mondmasker bij zich te dragen
  • Sommige externe leslocaties stellen het dragen van een mondmasker bij het betreden van een gebouw en het bewegen in de gangen verplicht
  • In het leslokaal en tijdens de les verzoeken we je een mondmasker te dragen. We verplichten dit niet, maar stellen het zeer op prijs als je aan dit verzoek gehoor wilt geven
  • Sommige werkgevers verplichten het dragen van een mondmasker tijdens de les. Hierover word je door je werkgever geïnformeerd als dit van toepassing is
  • Onze docenten zullen gebruik maken van een faceshield tijdens de lessen
9 mei 2020: update

Alle trainingen zullen tot 1 juni 2020 worden geanuleerd.


17 april 2020: update

Alle trainingen zullen tot 9 mei 2020 worden geanuleerd.


16 maart 2020: update

Inmiddels zullen alle trainingen tot 6 april 2020 worden geannuleerd.

Vrijdag 20 maart zal gekeken worden welke trainingen doorgang kunnen vinden of geannuleerd moeten.

Team Incase


Vrijdag 13 maart 2020:

Gisteren heeft het kabinet een pakket van ingrijpende maatregelen afgekondigd om het coronavirus in Nederland  in te dammen. Incase heeft in het kader van deze maatregelen besloten om al haar trainingen  te annuleren tot 1 april 2020.

Dit is een beslissing die niet lichtzinnig is genomen en gebaseerd op meerdere uitgangspunten. De veiligheid van onze cursisten is ons hoogste goed. Deze komt feitelijk niet in het geding door het bijwonen van één van onze trainingen, maar wij zien dat het welzijn van onze cursisten onder druk komt te staan door de huidige situatie. Veruit de meeste klanten van Incase zijn actief in de kinderopvang of binnen een scholengemeenschap. Zoals Premier Rutte gister onderstreepte, vervullen zij een essentiële ondersteunende taak in onze maatschappij om te zorgen dat alle werkende ouders hun taken in onder andere de zorg kunnen blijven uitvoeren. Als bedrijf voelen wij een maatschappelijk verantwoordelijkheid om hen te steunen in het blijven uitvoeren van deze essentiële functie.

Door de maatregelen op deze wijze te interpreteren hopen wij dat Nederland dit virus zo snel mogelijk een halt kan toeroepen zodat ook de economische gevolgen voor ons allemaal beperkt mogen blijven.

Hoogachtend,

Lodewijk Wever

Directeur

 

De afgekondigde maatregelen van het kabinet kunt u hier nalezen:

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/12/nieuwe-maatregelen-tegen-verspreiding-coronavirus-in-nederland

De maatregelen van het RIVM kunt u hier nalezen:

https://www.rivm.nl/nieuws/uitbreiding-maatregelen-coronavirus

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19