Veilig werken met kinderen.
Winkelwagen

EHBO met Arjan van Sesamstraat

Cursisten geven onze Kinder EHBO een 9.1

geen

Deze workshop is voor en met kinderen van 3+ tot ongeveer 5 jaar. 

“Beer Cees heeft zijn pootje gestoten. Wat moeten we nu doen? Zit er misschien iets in de koffer wat we kunnen gebruiken”. Tien peutertjes kijken van de beer naar de EHBO-koffer en weer terug. Ze zijn nog een beetje verlegen deze ochtend. Maar Arjan Smit weet precies hoe hij daarmee om moet gaan. Hij moedigt één van de kinderen aan. “Wil jij deze pleister op de beer plakken?”

Arjan Smit: “De workshops zijn echt een feestje. Het doel is om te laten zien dat je niet bang hoeft te zijn voor pleisters en een schram. Als ik vroeger een wondje had, dan kwam er zo’n spuitbus waarop stond prikt niet. Nou, dat prikte dus wel. Daarom vind ik het zo’n mooi onderwerp om met peuters te bespreken. Kinderen ervaren een wondje heel anders dan de ouders.

Wat we precies tijdens de workshop gaan doen, is nooit te voorspellen want iedere groep is anders.

Ik creëer binnen bepaalde kaders ruimte voor hun verhalen. Daarvoor kijk ik heel goed naar kinderen, wat kunnen ze al wel en wat nog niet? Begrijpen ze dat de beer pijn heeft en dat je hem kunt helpen? Ieder kind kan op zijn eigen niveau meedoen. Dat is echt ontzettend leuk.”

In overleg, liefst drie groepen op een dag

Ondertussen is de verlegenheid bij de meeste peuters al aardig weggeëbd. Er graaien er drie tegelijk in de EHBO-koffer. Beer Cees zit volgeplakt. Er wordt gegiecheld. En nu beginnen de kinderen zichzelf vol te plakken met de kleurige kinderpleisters. “Eigenlijk zou iedereen met kinderen zo’n EHBO-koffer moeten hebben. Doordat de EHBO-spullen van Incase er ook leuk uitzien, komt het allemaal minder bedreigend over. En dat is nou ook precies het doel van deze workshop. Je hoeft niet bang te zijn voor een wondje.”

 

Wie geven de workshops?

Arjan Smit en een Incase (Rode Kruis ) instructeur.

Waar vinden de workshops plaats en hoe lang duren ze?

Deze themaworkshop duurt ongeveer drie kwartier en kan op iedere gewenste locatie plaatsvinden.

Hoeveel kinderen mogen er deelnemen?

Maximaal 12 kinderen per workshop.

Denkt u aan toestemming voor foto's?

There is no online training scheduled before this date. Please choose another date for training
virtual
practice