Veilig werken met kinderen.
Winkelwagen

Vernieuwend Kinder-EHBO en -BHV onderwijs

Met trots introduceren we onze innovatieve nieuwe Kinder-EHBO - en BHV-Kinderopvang opleidingen! De cursussen sluiten nóg beter aan op de praktijk en leren je een gestructureerde aanpak die helpt om zelfverzekerd te handelen bij ongelukken en noodsituaties.


Direct van start met een nieuwe cursus? Neem contact met ons op!

Zelfverzekerder handelen met de nieuwe ABCDE-methode

De nieuwe cursussen werken volgens de ABCDE-methode, die al succesvol wordt gebruikt door hulpdiensten, zoals de brandweer en ambulance. De methode leert cursisten een gestructureerde aanpak die helpt om zelfverzekerd te handelen en risico’s beter te kunnen inschatten bij een ongeluk of in geval van nood. Zo leer je in de nieuwe training om in deze situaties zelfstandig te redeneren, waardoor je risico’s beter kunt inschatten en kunt bepalen wanneer er professionele hulp nodig is.

Meer weten over de ABCDE-methode en hoe we die toepassen? Bekijk onze video!

Blended learning: Online leren én oefenen met realistische praktijkscenario's

Je volgt de cursussen grotendeels online en wordt toch optimaal voorbereid op de stap naar zelfstandig hulpverlenen.

  • De online lesstof bestaat uit theorie en oefeningen met realistische en interactieve scenario’s.
  • Je kunt tussendoor gewoon stoppen, je voortgang wordt automatisch bijgehouden.
  • De nieuwe praktijksessies hebben een coachend karakter met realistische scenario’s, waarin je wordt gestimuleerd je eigen keuzes te maken. 

Alleen leren wat je nog niet weet

Heb je dus veel ervaring of weet je al veel over specifieke onderwerpen? De onderdelen over levensreddend handelen zijn verplicht, maar je kunt bij andere onderdelen stukken theorie overslaan en eventueel juist meer tijd besteden aan leerdoelen die je minder goed beheerst. Het systeem begeleidt en stuurt je hierin. Als je de online lessen hebt doorlopen, ben je goed voorbereid op je praktijkles. In de praktijkles komen alle competenties aan bod. 

Erkend certificaat

Nadat je de praktijkles succesvol hebt afgerond, ontvang je bij de nieuwe training een geldig en geregistreerd certificaat. Dit certificaat is het afgelopen jaar erkend en daarmee geschikt voor alle professionals die aan de wet IKK moeten voldoen.