Veilig werken met kinderen.
Winkelwagen

Over Incase

Incase ontwikkelt, innoveert en organiseert  veiligheidstrainingen en cursussen zoals BHV Kinderopvang en Kinder-EHBO voor iedereen die werkt met kinderen.

Volg je een cursus bij Incase, dan volg je meestal e-learning en een praktijktraining. Door verschillende werkvormen te combineren, onthoud je namelijk beter en langer wat je hebt geleerd.

  • Je leert leert in je eigen tempo
  • Je leest geschreven uitleg, bekijkt foto’s en filmpjes, en oefent met een simulatie
  • De theorietoets kun je ze zo vaak maken als nodig
  • Een jaar lang toegang
  • Na de e-learning volg je de praktijktraining

De Rode Kruis gecertificeerde trainers van Incase zijn geselecteerd op hun vakkennis, didactische vaardigheden en enthousiasme. Rond je de cursus af, dan ontvang je een door Rode Kruis erkend certificaat.

Het PlanPortal: voor HR- en locatiemanagers

Met het online PlanPortal ondersteunt Incase de communicatie en documentatie tussen de leidinggevenden, de cursisten en de planners. Als contactpersoon krijgt iedere HR- of locatiemanager toegang en een overzicht van de voortgang, het cursusaanbod en de agenda van de cursist. Het PlanPortal kan informatie uitwisselen met personeelsadministraties. Zodra het tijd is voor een nieuw EHBO- of BHV-certificaat, krijgt de manager een mail en kan zelfs meteen aanmelden.


Babs Wever Vermeulen 

1965

Incase is een familiebedrijf met 20 jaar ervaring op het gebied van BHV & Kinder-EHBO

De oprichtster van Incase heeft drie kinderen.  Als verpleegkundige heeft zij thuis een uitgebreide verbanddoos vol pleisters, zalfjes, ontsmettingsmiddelen en andere handige spullen voor de behandeling van kinderen. Als particulier verpleegkundige viel het haar op mensen thuis slecht gevulde verbandtrommels hadden en later dat kinderdagverblijven in Nederland in ehbo onderwijs geen onderscheid maakten tussen EHBO voor volwassenen en EHBO voor kinderen. Sterker nog, het ging niet eens over kinderen.

Haar partner, pedagoog bij de opleiding sociaal agogisch werk, vond het ook raar en zei: “Dan moeten we zelf een cursus maken.” Samen met kinderartsen, de GGD en kinderopvangorganisaties ontwikkelden ze de cursus ‘direkte hulp aan kinderen’. Het Oranje Kruis noemde deze cursus later ‘Eerste Hulp aan Kinderen’.


Bedrijfshulpverleners in de kinderopvang

Hun jongste zoon, Lodewijk Wever, las tijdens zijn studie in 1998 dat de Arbowet veranderde. Artikel 15 zei nu: de werkgever laat zich (...) bijstaan door een of meer werknemers die door hem zijn aangewezen als bedrijfshulpverleners.   Lodewijk bedacht dat Incase speciale BHV-trainingen voor de kinderopvang zou moeten maken, omdat de werkomgeving heel anders is dan een gewoon kantoor. Zijn ouders vonden het een goed plan. In 2001 namen ze hun zoon na zijn studie in dienst. Samen met brandweerlieden en andere specialisten stortte Incase zich op trainingen Bedrijfshulpverlening, voor mensen die werken met kinderen. En doordat Lodewijk inmiddels zelf ook bij de brandweer werkte, begreep hij nog beter wat de doelgroep nodig had.

Excellent Partner van Het Rode Kruis

Lodewijk Wever

2002 / 2018

In 2008 neemt Lodewijk Wever het familiebedrijf over. Hij besluit dat het tijd is om praktijktrainingen te combineren met online leren. Na anderhalf jaar lang leervormen onderzoeken en een vernieuwende e-learning bouwen, startten in 2011 de eerste cursisten met de gecombineerde cursus. Inmiddels heeft Lodewijk zelf drie kinderen en werkt nog steeds als instructeur, directeur en brandweerman. Incase traint jaarlijks zo’n 20.000 cursisten. Vanaf 1 juni 2017 is Incase Excellent Partner EHBO & BHV Kinderopvang van Het Rode Kruis.   

Bij Incase werken tien vaste en twintig deeltijdmedewerkers. 

Incase Rode Kruis

Incase 20 jaar

Op 1 mei 2018 bestaat Incase dan zomaar 20 jaar!  Feest! Samen met Arjan van Sesamstraat trakteren ze op 10 willekeurige locaties van klanten de workshop "EHBO voor de Kinderen". Ook krijgen alle cursisten een presentje bij de trainingen. Het wordt een bijzonder jaar dat 2018...

                 

2018