Veilig werken met kinderen.
Winkelwagen

Over Incase

Wij zijn Incase. Makers van erkende opleidingen voor EHBO en BHV. Het is onze missie levensreddend handelen beter op de kaart te zetten door het aanbieden van vernieuwend en interactief onderwijs. Incase ontwikkelt, innoveert en organiseert veiligheidstrainingen en blended cursussen voor iedereen die werkt met kinderen. 

Blended learning

De cursussen van Incase bestaan uit een online theorie (e-learning) en een praktijktraining. In beide trainingen wordt gewerkt met interactieve en realistische scenario’s. Cursisten kunnen oefenen met interactieve animaties en video’s die de praktijksituaties simuleren. Na het succesvol behalen van de online theorie kan deelgenomen worden aan de praktijktraining. Deze heeft een coachend karakter. Cursisten worden uitgenodigd om te oefenen met de praktijksituaties die ze nog niet beheersen en worden daarin begeleid door een van onze ervaren instructeurs. Onze gecertificeerde trainers zijn geselecteerd op hun vakkennis, didactische vaardigheden en enthousiasme. 

Al onze opleidingen voldoen aan de meest recente richtlijnen van de NRR, de Nederlandse en Europese richtlijnen voor Eerste Hulp.

Door verschillende werkvormen te combineren, onthoud je beter en langer wat je hebt geleerd.

  • Je leert in je eigen tempo
  • Je leest geschreven uitleg, bekijkt interactieve animaties en video's en oefent met een simulatie
  • De online theorietoets kun je zo vaak maken als nodig
  • Je hebt en jaar lang toegang tot de lesmaterialen
  • Na de online theorie (e-learning) volg je de praktijktraining gegeven door onze gecertificeerde trainers

Rond je de cursus af, dan ontvang je een erkend certificaat kinder EHBO, EHBO of BHV.

Toegevoegde waarde in service en techniek

Bij Incase hebben we verstand van onderwijs en onderwijsontwikkeling en de service en techniek die nodig zijn om dit binnen uw organisatie te implementeren. Ons kenniscentrum is erop ingericht om certificeringstrajecten soepel te laten verlopen. 

Service: het Planportaal voor HR- en locatiemanagers

Door middel van het Planportaal en de service die dit portaal te bieden heeft, ontzorgen wij onze klanten en borgen we de certificering van medewerkers.Met het online Planportaal ondersteunt Incase de communicatie en documentatie tussen de leidinggevenden, de cursisten en de planners. Als contactpersoon krijgt iedere HR- of locatiemanager toegang en een overzicht van de voortgang, het cursusaanbod en de agenda van de cursist. Het Planportaal kan informatie uitwisselen met personeelsadministraties. Zodra het tijd is voor een nieuw EHBO- of BHV-certificaat, krijgt de manager een mail en kan zelfs meteen aanmelden.

Benieuwd wat het Planportaal nog meer kan bieden? Kijk dan hier.

Techniek: in- en externe koppelingen om learning processen te vereenvoudigen

Om succesvol informatie uit te kunnen wisselen met personeelsadministraties bieden wij onder andere een AFAS koppeling aan. Via de connectoren van AFAS zorgen wij dat gegevens AVG proof en zorgvuldig worden uitgewisseld met onze systemen. Meer weten? Leer hier dan verder. 

Maakt uw organisatie gebruik van een Learning Platform of Online Academy? Op dit moment werken wij naar tevredenheid samen met opleiding.nl, SkillsTown en Studytube. Maar ook andere koppelingen zijn mogelijk. Neem bij vragen contact met op met onze salesafdeling. Zij vertellen graag meer over de mogelijkheden.

MVO

Lodewijk Wever (Directeur) ‘Ik ben er trots op dat we in 1998 besloten hebben om ons bezig te houden met het (aan)leren van essentiële vaardigheden die levens kunnen redden’.

Bij Incase besteden wij aandacht aan de maatschappelijk rol die ons bedrijf inneemt. Het is onze missie levensreddend handelen op de kaart te zetten en daar erkend  en vernieuwend onderwijs voor te ontwikkelen. We ontwikkelen dit onderwijs volgens de ABCDE-methode; een methode die ook gebruikt wordt door hulpdiensten zoals de brandweer en de ambulance. Hiermee sluit wat onze cursisten leren  optimaal aan bij de dagelijkse praktijk en verbetert de  informatie-overdracht bij een noodgeval. Dit optimaliseert de communicatie en redt levens.  

Daarnaast zijn wij en werken we met mensen die om mensen geven. Een mooie mix van mannen en vrouwen, in alle leeftijden. Een mix van ervaring en digitaal DNA die ons maakt wie we zijn. De roots van onze organisatie liggen bij het ontwikkelen van EHBO voor Baby’s en Kinderen. We dragen organisaties die iets betekenen in het leven van kinderen daarom een warm hart toe en ondersteunen deze initiatieven. Zo werken we bij Incase samen met IT4Kids, waarbij wij al onze oude ICT-spullen doneren aan deze stichting. Het geld wat hiermee wordt opgehaald wordt uitgegeven aan kinderen die leven onder de inkomensgrens. Ook ondersteunen wij de Cliniclowns, en hun belangrijke werk onder het motto  ‘alles voor een glimlach’.  

We nemen continu en actief stappen om onze voetafdruk te blijven verkleinen en nemen daar samen met onze medewerkers het voortouw in. We investeren doorlopend in techniek voor het online aanbieden van lesstof via onze eigen e-learning en besteden veel tijd en aandacht aan het digitaliseren van processen (.o.a .uitgifte van certificaten als pdf, evaluatieformulieren digitaal). Voor de praktijktrainingen maken we gebruik van ECO foam schuimblussers, die het milieu aanzienlijk minder belasten dan reguliere blussers. De verband sets die we gebruiken in de lessen zijn verpakt in Biobased verpakkingen en ingepakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ons pand tenslotte is voorzien van energielabel A, een mooie indicatie van het energieverbruik en de mate waarin energiebesparende maatregelen zijn genomen. Zo doen we wat we kunnen. Heel bewust en vanuit onze rol als makers en opleiders van veiligheidstrainingen. 

2019 - Livis en Incase bundelen krachten

Livis Incase

Persbericht, 17 januari 2019

Livis en Incase gaan fuseren om gezamenlijk de zelfredzaamheid van Nederlanders te vergroten op het gebied van EHBO en veiligheidDat maken beide bedrijven vandaag, 17 januari 2019, bekend. RTL Ventures, de investeringstak van RTL en 100% aandeelhouder van Livis, neemt een minderheidsbelang in de fusie met Incase.

Door de krachtenbundeling zijn Livis en Incase de grootste aanbieder van blended learning EHBO- en BHV-cursussen in Nederland, in zowel de zakelijke als de consumentenmarkt. De samenwerking biedt tevens de mogelijkheid om de expertise van beide bedrijven uit te bouwen naar nieuwe domeinen, zoals mantelzorg en doelgroepgerichte EHBO-trainingen, bijvoorbeeld gericht op kraamzorg en preventie naast EHBO en BHV.

Lodewijk Wever, directeur Incase zegt over de samenwerking: ‘Nederland wordt zich steeds meer bewust van de noodzaak om een reanimatie of EHBO-opleiding te volgen en die beweging is onstuitbaar. De strategische samenwerking met Livis en de gebundelde ervaring, mensen en techniek maken het mogelijk toonaangevend en innovatief te zijn op de Nederlandse zakelijke- en dus nu ook consumentenmarkt.

We blijven onverminderd doen waar we goed in zijn: het bieden van veiligheidstrainingen met toegevoegde waarde in service en techniek.’

Reinier Luitingh, Investment Manager van RTL Ventures, vult aan: ‘Livis heeft de afgelopen jaren een mooi groeipad afgelegd. We zijn erin geslaagd om een nieuwe markt open te breken door op en laagdrempelige manier veiligheidstrainingen aan te bieden aan consumenten. Op jaarbasis behalen ruim 35.000 mensen een certificaat bij Livis en leren ze hoe te handelen in tijden van nood. Door de krachten te bundelen met Incase zijn we nu in staat om nog meer consumenten op te leiden en bovendien hard te groeien in de zakelijke markt, zodat we de zelfredzaamheid in Nederland blijven bevorderen.

Over Incase

Incase is Nederlands grootste opleider voor EHBO en BHV voor mensen die werken met kinderen. Incase traint Incompany met gespecialiseerde, erkende instructeurs, maar ook via open inschrijvingen, op eigen locaties of bij de klant. De opleidingen worden aangeboden volgens het principe van blended learning: thuis de theorie leren via e-learning en daarna de opgedane kennis in de praktijk oefenen.

Over Livis 

Livis is de grootste online aanbieder van EHBO-cursussen en veiligheidstrainingen voor de consumentenmarkt in Nederland. Praktijktrainingen worden gegeven in een van de ruim 200 cursuslocaties in Nederland. De opleidingen worden aangeboden volgens het principe van blended learning: thuis de theorie leren via e-learning en daarna de opgedane kennis in de praktijk oefenen.

Over RTL Ventures

RTL Ventures is de investeringstak van het allround media- en entertainmentbedrijf RTL. RTL Ventures richt zich op het benutten van new business kansen op uiteenlopende consumentenmarkten. Dit doet ze door te investeren in snelgroeiende bedrijven met een bewezen concept die zich met financiering en de inzet van RTL-media en expertise versneld verder kunnen ontwikkelen. www.rtlventures.nl

RTL

2018 - Incase 20 jaar

Op 1 mei 2018 bestaat Incase dan zomaar 20 jaar!  Feest! Samen met Arjan van Sesamstraat trakteert Incase en op 10 willekeurige locaties van klanten wordt de workshop "EHBO voor de Kinderen" gegeven. Een hele belevenis voor kinderen en pedagogisch medewerkers. Met de echte Arjan! Ook krijgen alle cursisten een presentje bij de trainingen. Het wordt een bijzonder jaar dat 2018...

                 

2008 - Start online cursussen en de eerste e-learning 

In 2008 neemt Lodewijk Wever het familibedrijf over. Hij besluit dat het tijd is om praktijktrainingen te combineren met online leren. Na anderhalf jaar lang leervormen onderzoeken en een vernieuwende e-learning bouwen, startten in 2011 de eerste cursisten met de gecombineerde cursus. Blended learning is een feit. Inmiddels heeft Lodewijk Wever zelf drie kinderen en werkt hij nog steeds als instructeur, directeur en brandweerman. Incase traint jaarlijks zo'n 20.000 cursisten. 

Bij Incase werken tien vaste en twintig deeltijdmedewerkers. 

De geschiedenis van Incase; een familiebedrijf met 20 jaar ervaring op het gebied van BHV & Kinder-EHBO

De oprichtster van Incase heeft drie kinderen.  Als verpleegkundige heeft zij thuis een uitgebreide verbanddoos vol pleisters, zalfjes, ontsmettingsmiddelen en andere handige spullen voor de behandeling van kinderen. Als particulier verpleegkundige valt het haar op dat mensen thuis vaak slecht gevulde verbandtrommels hebben en er geen EHBO opleidingen zijn, speciaal gericht op kinderen. Vanuit dat eerste inzicht en een nader onderzoek stelt ze vast dat ook kinderdagverblijven in Nederland in EHBO onderwijs geen onderscheid maakten tussen EHBO voor volwassenen en EHBO voor kinderen. Het ging niet eens over kinderen.

Samen met haar partner, pedagoog bij de opleiding sociaal agogisch werk, besluit zei: “Dan moeten we zelf een cursus maken.” Samen met kinderartsen, de GGD en kinderopvangorganisaties werd zo de eerste cursus ‘Direkte Hulp aan Kinderen’ ontwikkeld. Het Oranje Kruis noemde deze cursus later ‘Eerste Hulp aan Kinderen’.

Babs Wever

1965 Babs Wever

Bedrijfshulpverleners in de Kinderopvang

Hun jongste zoon, Lodewijk Wever, las tijdens zijn studie in 1998 dat de Arbowet veranderde. Artikel 15 zei nu: de werkgever laat zich (...) bijstaan door een of meer werknemers die door hem zijn aangewezen als bedrijfshulpverleners.   Lodewijk bedacht dat Incase speciale BHV-trainingen voor de Kinderopvang zou moeten maken, omdat de werkomgeving heel anders is dan een gewoon kantoor. Zijn ouders vonden het een goed plan. In 2001 namen ze hun zoon na zijn studie in dienst. Samen met brandweerlieden en andere specialisten stortte Incase zich op trainingen Bedrijfshulpverlening, voor mensen die werken met kinderen. En doordat Lodewijk inmiddels zelf ook bij de brandweer werkte, begreep hij nog beter wat de doelgroep nodig had.

Lodewijk Wever Incase

2002 / 2018 Lodewijk Wever

December 2020