Veilig werken met kinderen.
Winkelwagen

Over Incase

Livis en Incase bundelen krachten

Livis Incase

Livis en Incase gaan fuseren om gezamenlijk de zelfredzaamheid van Nederlanders te vergroten op het gebied van EHBO en veiligheidDat maken beide bedrijven vandaag, 17 januari 2019, bekend. RTL Ventures, de investeringstak van RTL en 100% aandeelhouder van Livis, neemt een minderheidsbelang in de fusie met Incase.

Door de krachtenbundeling zijn Livis en Incase de grootste aanbieder van blended learning EHBO- en BHV-cursussen in Nederland, in zowel de zakelijke als de consumentenmarkt. De samenwerking biedt tevens de mogelijkheid om de expertise van beide bedrijven uit te bouwen naar nieuwe domeinen, zoals mantelzorg en doelgroepgerichte EHBO-trainingen, bijvoorbeeld gericht op kraamzorg en preventie naast EHBO en BHV.

Lodewijk Wever, directeur Incase zegt over de samenwerking: ‘Nederland wordt zich steeds meer bewust van de noodzaak om een reanimatie of EHBO-opleiding te volgen en die beweging is onstuitbaar. De strategische samenwerking met Livis en de gebundelde ervaring, mensen en techniek maken het mogelijk toonaangevend en innovatief te zijn op de Nederlandse zakelijke- en dus nu ook consumentenmarkt.

We blijven onverminderd doen waar we goed in zijn: het bieden van veiligheidstrainingen met toegevoegde waarde in service en techniek.’

Reinier Luitingh, Investment Manager van RTL Ventures, vult aan: ‘Livis heeft de afgelopen jaren een mooi groeipad afgelegd. We zijn erin geslaagd om een nieuwe markt open te breken door op en laagdrempelige manier veiligheidstrainingen aan te bieden aan consumenten. Op jaarbasis behalen ruim 35.000 mensen een certificaat bij Livis en leren ze hoe te handelen in tijden van nood. Door de krachten te bundelen met Incase zijn we nu in staat om nog meer consumenten op te leiden en bovendien hard te groeien in de zakelijke markt, zodat we de zelfredzaamheid in Nederland blijven bevorderen.’

Ingeborg van der Eijk, Managing Director van Livis, draagt de dagelijkse operatie van Livis over aan Lodewijk Wever. Livis en Incase gaan beiden verder onder de eigen merknaam en zetten de werkzaamheden voort vanuit Rotterdam en Maarssen.

Over Incase

Incase is Nederlands grootste opleider voor EHBO en BHV voor mensen die werken met kinderen. Incase traint Incompany met gespecialiseerde, erkende instructeurs, maar ook via open inschrijvingen, op eigen locaties of bij de klant. De opleidingen worden aangeboden volgens het principe van blended learning: thuis de theorie leren via e-learning en daarna de opgedane kennis in de praktijk oefenen.

Over Livis 

Livis is de grootste online aanbieder van EHBO-cursussen en veiligheidstrainingen voor de consumentenmarkt in Nederland. Praktijktrainingen worden gegeven in een van de ruim 200 cursuslocaties in Nederland. De opleidingen worden aangeboden volgens het principe van blended learning: thuis de theorie leren via e-learning en daarna de opgedane kennis in de praktijk oefenen.

Over RTL Ventures

RTL Ventures is de investeringstak van het allround media- en entertainmentbedrijf RTL. RTL Ventures richt zich op het benutten van new business kansen op uiteenlopende consumentenmarkten. Dit doet ze door te investeren in snelgroeiende bedrijven met een bewezen concept die zich met financiering en de inzet van RTL-media en expertise versneld verder kunnen ontwikkelen. www.rtlventures.nl

RTL
Incase
Incase ontwikkelt, innoveert en organiseert  veiligheidstrainingen en cursussen zoals BHV Kinderopvang en Kinder-EHBO voor iedereen die werkt met kinderen.

Volg je een cursus bij Incase, dan volg je meestal e-learning en een praktijktraining. Door verschillende werkvormen te combineren, onthoud je namelijk beter en langer wat je hebt geleerd.

  • Je leert in je eigen tempo
  • Je leest geschreven uitleg, bekijkt foto’s en filmpjes, en oefent met een simulatie
  • De theorietoets kun je zo vaak maken als nodig
  • Een jaar lang toegang
  • Na de e-learning volg je de praktijktraining

De Rode Kruis gecertificeerde trainers van Incase zijn geselecteerd op hun vakkennis, didactische vaardigheden en enthousiasme. Rond je de cursus af, dan ontvang je een door Rode Kruis erkend certificaat.

Het PlanPortal: voor HR- en locatiemanagers

Met het online PlanPortal ondersteunt Incase de communicatie en documentatie tussen de leidinggevenden, de cursisten en de planners. Als contactpersoon krijgt iedere HR- of locatiemanager toegang en een overzicht van de voortgang, het cursusaanbod en de agenda van de cursist. Het PlanPortal kan informatie uitwisselen met personeelsadministraties. Zodra het tijd is voor een nieuw EHBO- of BHV-certificaat, krijgt de manager een mail en kan zelfs meteen aanmelden.

Incase is een familiebedrijf met 20 jaar ervaring op het gebied van BHV & Kinder-EHBO

De oprichtster van Incase heeft drie kinderen.  Als verpleegkundige heeft zij thuis een uitgebreide verbanddoos vol pleisters, zalfjes, ontsmettingsmiddelen en andere handige spullen voor de behandeling van kinderen. Als particulier verpleegkundige viel het haar op mensen thuis slecht gevulde verbandtrommels hadden en later dat kinderdagverblijven in Nederland in ehbo onderwijs geen onderscheid maakten tussen EHBO voor volwassenen en EHBO voor kinderen. Sterker nog, het ging niet eens over kinderen.

Haar partner, pedagoog bij de opleiding sociaal agogisch werk, vond het ook raar en zei: “Dan moeten we zelf een cursus maken.” Samen met kinderartsen, de GGD en kinderopvangorganisaties ontwikkelden ze de cursus ‘direkte hulp aan kinderen’. Het Oranje Kruis noemde deze cursus later ‘Eerste Hulp aan Kinderen’.

Babs Wever

1965 Babs Wever

Bedrijfshulpverleners in de kinderopvang

Hun jongste zoon, Lodewijk Wever, las tijdens zijn studie in 1998 dat de Arbowet veranderde. Artikel 15 zei nu: de werkgever laat zich (...) bijstaan door een of meer werknemers die door hem zijn aangewezen als bedrijfshulpverleners.   Lodewijk bedacht dat Incase speciale BHV-trainingen voor de kinderopvang zou moeten maken, omdat de werkomgeving heel anders is dan een gewoon kantoor. Zijn ouders vonden het een goed plan. In 2001 namen ze hun zoon na zijn studie in dienst. Samen met brandweerlieden en andere specialisten stortte Incase zich op trainingen Bedrijfshulpverlening, voor mensen die werken met kinderen. En doordat Lodewijk inmiddels zelf ook bij de brandweer werkte, begreep hij nog beter wat de doelgroep nodig had.

Lodewijk Wever Incase

2002 / 2018 Lodewijk Wever

Excellent Partner van Het Rode Kruis

In 2008 neemt Lodewijk Wever het familiebedrijf over. Hij besluit dat het tijd is om praktijktrainingen te combineren met online leren. Na anderhalf jaar lang leervormen onderzoeken en een vernieuwende e-learning bouwen, startten in 2011 de eerste cursisten met de gecombineerde cursus. Inmiddels heeft Lodewijk zelf drie kinderen en werkt nog steeds als instructeur, directeur en brandweerman. Incase traint jaarlijks zo’n 20.000 cursisten. Vanaf 1 juni 2017 is Incase Excellent Partner EHBO & BHV Kinderopvang van Het Rode Kruis.   

Bij Incase werken tien vaste en twintig deeltijdmedewerkers. 

Incase 20 jaar

Op 1 mei 2018 bestaat Incase dan zomaar 20 jaar!  Feest! Samen met Arjan van Sesamstraat trakteren ze op 10 willekeurige locaties van klanten de workshop "EHBO voor de Kinderen". Ook krijgen alle cursisten een presentje bij de trainingen. Het wordt een bijzonder jaar dat 2018...

                 

mei 2018